Archipelago Booking Finland
*** Tourist Info
+358-2-410 6600 if.gnikoobogalepihcra@ofni Mon-Fri 9-16

image

Sorry, but this page doesn't exist in English.
You can try to translate the page with the Google Translate tool directly below this box.

Klassresor

Luontokoulu/Naturskolan

Naturlägerskola i skärgården

Image

Skärgårdshavets nationalpark, dess samarbetsområden och skärgårdsnaturen som helhet utgör ett unikt klassrum. Våra naturlägerskolor erbjuder upplevelser för skolgrupper i alla åldrar.Ni kan välja olika programhelheter och diskutera olika alternativ av deras genomförande med vår naturskollärare. I skärgården finns också många intressanta sevärdheter, som ni kan bekanta er med under er lägerskola. Kom fram med era önskemål!

Inkvarteringen under lägerskolveckan sker i lokala kursgårdar och pensionat som vi samarbetar med. Helpension ingår. För oss är det ytterst viktigt att maten är god och mättande, för vi vet att ute i havsluften växer aptiten.

Ni kan också besöka oss över en dag eller två. Några av våra kortare utfärdsprogram kan även infogas i lägerskolveckans programpaket, om ni så önskar.

Ifall er skola ligger inom en radie av ca 100 km från Åbo kan ni även bjuda in Naturskolan till er egen skola. Ifall ni vill göra ett kortare dagsbesök ordnar vi på beställning endags naturprogram i Sattmark, Pargas. Ta kontakt och fråga efter olika alternativ.

Image

Utskärsdag på Stenskär

Båtresa till Stenskär, där vi vittjar nät med en lokal fiskare. Till lunch serveras bl.a. nyrökt fisk ute på strandklipporna. Eftermiddagen spenderas på en öde ö där vi undersöker och njuter av öns natur. Naturen bjuder på massor av intressant att se och har vi tur kan vi t.o.m. se säl och havsörn. Pris: 32 eur/pers, då gruppen är 15-20 pers.
Tidpunkt: 1.5.-30.10.

Utskärsdag på Vänö

Resan börjar med båt från Kimitoöns sydligaste spets, Kasnäs. Under dagens lopp drar vi nät med en lokal fiskare, bekantar oss med en fårfarm och lär oss olika skärgårdskunskaper, som t.ex knopar och sjömärken. I programmet ingår en måltid på ön. På returresan bekantar vi oss med naturummet Blåmusslan i Kasnäs. Pris: 34 e/pers, då gruppen är 15-30 pers.
Tidpunkt: 1.5.-30.9.

Skärgårdsseglats

Ombord på jakten Eugenia eller skonaren Inga kan man lära sig om den traditionella allmogeseglingen i skärgården och själva prova på det. Alla får delta i arbetet ombord. Som resans mål har vi t.ex Högsåra, där vi bekantar oss med lotsmuseét eller öarna Rosala eller Vänö. Starten sker från Kasnäs eller Dalsbruk. En måltid ingår i priset. Pris: t.ex. 38 eur/pers då gruppen är 20-25 pers. Det lönar sig att boka i god tid!
Tidpunkt: 1.5.-30.10.

Vikingautfärd och Bengtskärs fyr

En dag som viking i Rosala vikingacenter, samt resan till det mytomspunna Bengtskärs fyr kan göras på samma dag. Dessutom kan man besöka naturummet Blåmusslan. En måltid på vikingacentret ingår. Pris: 48 eur/pers. Tidpunkt: 1.5.-30.10. (Bengtskärbesöket med väderförbehåll).

En aktiv dag på Kimitoön

Under denna friluftsdag spelar vi fotisgolf, har en gammaldags skoldag på Sagaglunds museum och övar samarbetskunskaper på Äventyrsbanan i Dalsbruk. En buss behövs för transporterna mellan olika programpunkter. Lunchen ingår i programmet. Pris 32 € / elev, 18 eur/vuxen övervakare. Busstransporterna tillkommer.

Ajankohta 1.5.-30.10.

Vikinga-och badresa

En rolig dag i skärgården: Vi bekantar oss med naturummet Blåmusslan, far med förbindelsebåt ms Aura till Rosala, där vi klär oss i vikingakläder och lever oss in i vikingatiden. På eftermiddagen plaskar vi omkring i badhotellet i Kasnäs. Måltid ingår i priset. Pris: 35 eur/pers då gruppen är 20-30 pers. Tidpunkt: Året om.

Det historiska Åbo för barn

Under dagens lopp får vi ta del av det medeltida Åbo slotts hemligheter genom en äventyrlig guidning. Sedan besöker vi utställningarna på det maritima centret Forum Marinum. Forum Marinum är ett av Åbos nyaste sevärdheter och är en självskriven favorit hos alla som är intresserade av det maritima. Det tredje besöksmålet för dagen är Aboa Vetus. Där får vi en god insyn i det medeltida Åbo genom att utföra olika uppgifter kring de arkeologiska fynden som hittats i utgrävningarna. I paketet ingår lunch. Pris: 35 eur/pers, då gruppen är minst 20 pers. Tidpunkt: Året runt. Observera att Åbo är Finlands officiella julstad.


Ni behöver egen busstransport från er skola till skärgården eller så kan ni be oss ordna transporten åt er. Vi förbehåller oss rätten till pris- och programförändringar. OBS. priserna gäller enbart skolgrupper/barn.

© Finlands Skärgårdsbokning Ab